مقاله انواع آسیبهای اجتماعی و علل و عوامل پيدايش آسيب هاي اجتماعي و راه‌هاي پيشگيري از آ
ارایه پکیج اقدام پژوهی ، گزارش تخصصی و تجربیات مدون
سایت علمی و پژوهشی ایران فایل | اقدام پژوهی | گزارش تخصصی

 فایل ورد قابل ویرایش

مطالعه انحرافات و كجروی های اجتماعی و به اصطلاح، آسیب شناسی اجتماعی (Social Pathology) عبارت است از مطالعه و شناخت ریشه بی نظمی های اجتماعی. در واقع، آسیب شناسی اجتماعی مطالعه و ریشه یابی بی نظمی ها، ناهنجاری ها و آسیب هایی نظیر بیكاری، اعتیاد، فقر، خودكشی، طلاق و...، همراه با علل و شیوه های پیش گیری و درمان آن ها و نیز مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامانی اجتماعی است.۱ به عبارت دیگر، مطالعه خاستگاه اختلال ها، بی نظمی ها و نابسامانی های اجتماعی، آسیب شناسی اجتماعی است; زیرا اگر در جامعه ای هنجارها مراعات نشود، كجروی پدید می آید و رفتارها آسیب می بیند. یعنی، آسیب زمانی پدید می آید كه از هنجارهای مقبول اجتماعی تخلفی صورت پذیرد. عدم پای بندی به هنجارهای اجتماعی موجب پیدایش آسیب اجتماعی است.

از سوی دیگر، اگر رفتاری با انتظارات مشترك اعضای جامعه و یا یك گروه یا سازمان اجتماعی سازگار نباشد و بیشتر افراد آن را ناپسند و یا نادرست قلمداد كنند، كجروی اجتماعی تلقّی می شود. سازمان یا هر جامعه ای از اعضای خود انتظار دارد كه از ارزش ها و هنجارهای خود تبعیت كنند. اما طبیعی است كه همواره افرادی در جامعه یافت می شوند كه از پاره ای از این هنجارها و ارزش ها تبعیت نمی كنند. افرادی كه همساز و هماهنگ با ارزش ها و هنجارهای جامعه و یا سازمانی باشند، «همنوا» و یا «سازگار» و اشخاصی كه برخلاف هنجارهای اجتماعی رفتار كنند و بدان ها پای بند نباشند، افرادی «ناهمنوا» و «ناسازگار» می باشند. در واقع، كسانی كه رفتار انحرافی و نابهنجاری آنان دائمی باشد و زودگذر و گذرا نباشد، كجرو یا منحرف نامیده می شوند. این گونه رفتارها را انحراف اجتماعی یا (Social Devianced) و یا كجروی اجتماعی گویند.۲

حال سؤال این است كه چگونه تشخیص دهیم رفتاری از حالت عادی و ـ به اصطلاح ـ نرمال خارج شده و به حالتی غیرنرمال و نابهنجار تبدیل شده است؟ ملاك ها و معیارهایی وجود دارد. با این معیارها و ملاك ها می توان تشخیص داد كه رفتاری در یك سازمان، نهاد و یا جامعه ای عادی و مقبول و نرمال است، یا غیر عادی، غیرنرمال و نابهنجار.

عمدتاً چهار معیار برای این امر وجود دارد:

۱) ملاك آماری:

از جمله ملاك های تشخیص رفتار نابهنجار، روش توزیع فراوانی خصوصیات متوسط است كه انحراف از آن، غیر عادی بودن را نشان می دهد. كسانی كه بیرون از حد وسط قرار دارند، افراد نابهنجار تلقّی می شوند و رفتار آنان رفتاری غیرنرمال و انحرافی تلقی می شود. برای مثال، از نظر آماری وقتی گفته می شود كه لباسی مُد شده، یعنی بیشتر افراد جامعه آن را می پوشند. بنابراین، صفتی كه بیشتر افراد جامعه نپذیرند، خارج از هنجار تلقّی شده و غیر طبیعی و نابهنجار تلقّی می شود.

۲) ملاك اجتماعی:

انسان موجودی اجتماعی است كه باید در قالب الگوهای فرهنگی و اجتماعی زندگی كند. اینكه تا چه حد رفتار فرد با هنجارها، سنّت ها و انتظارات جامعه و یا نهاد و سازمان خاصی مغایرت دارد و جامعه چگونه درباره آن قضاوت می كند، معیار دیگری برای تشخیص رفتار نابهنجار و بهنجار است. یعنی رفتاری كه مورد قبول افراد نباشد و مثلا با پوشیدن لباس خاصی از سوی افراد جامعه با عكس العمل آنان مواجه شویم، این گونه رفتارها نابهنجار تلقّی می شود. البته، این معیار هم در همه جوامع امری نسبی است.


لینک دانلود:

مقاله انواع آسیبهای اجتماعی و علل و عوامل پيدايش آسيب هاي اجتماعي و راه‌هاي پيشگيري از آ

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





تاريخ : دو شنبه 9 مرداد 1396برچسب:,مقاله آسیب اجتماعی,مقاله آسیبهای اجتماعی,مقاله آسیب شناسی اجتماعی,مقاله آسیب های اجتماعی دانش آموزان,مقاله آسیب شناسی اجتماعی اعتیاد,مقالات آسیب شناسی اجتماعی,مقاله در مورد آسیبهای اجتماعی,مقاله آسیب های شبکه اجتماعی,مقاله درباره آسیب های اجتماعی,مقاله آسیبهای اجتماعی زنان,مقاله آسیبهای شبکه های اجتماعی,مقاله ای در مورد آسیبهای اجتماعی,مقالات آسیبهای اجتماعی,مقاله درباره آسیبهای اجتماعی,مقاله پیشگیری از آسیبهای اجتماعی,مقاله مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی,تحقیق آسیب شناسی اجتماعی,دانلود مقالات آسیب شناسی اجتماعی,مقاله آسیب شناسی شبکه های اجتماعی,مقاله ای درباره آسیب شناسی اجتماعی,دانلود تحقیق آسیب شناسی اجتماعی,مقاله های آسیب شناسی اجتماعی,دانلود مقاله آسیب شناسی اجتماعی,مقاله درمورد آسیب شناسی اجتماعی,مقاله درباره اسیب شناسی اجتماعی,تحقیق در مورد آسیبهای اجتماعی,مقاله در مورد آسیب های شبکه اجتماعی,تحقیق در مورد آسیبهای شبکه اجتماعی,تحقیق آسیب های شبکه های اجتماعی,مقاله درباره آسیب های شبکه های اجتماعی,مقاله درباره آسیب های اجتماعی ماهواره,تحقیق درباره آسیب های اجتماعی,مقاله در مورد آسیب های اجتماعی,تحقیق درباره آسیب های اجتماعی ماهواره,تحقیق در مورد آسیب های اجتماعی,مطلب در مورد آسیب های اجتماعی,تحقیق در مورد آسیب های اجتماعی اعتیاد,مقاله در مورد آسيب هاي اجتماعي,تحقیق در مورد آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آن,
ارسال توسط ali ahamadi
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی